Spjälsäng – check

Nu är det snart dags. Vilken dag som helst kommer vi att vara fyra istället för tre. Jag monterade samman spjälsängen idag och satte in den i sovrummet. Det känns lite konstigt att se den stå där, väntandes på att få ta emot ett nytt liv. Funderingarna blir fler och fler och svaren kommer när de kommer så det är egentligen inte lönt att fundera utan det är bara till att gilla läget. Imorgon ska jag ge barnvagnen en tusenmila-service så att den också är redo och jag ska lära mig att spänna fast babyskyddet i bilen så att jag är redo.

Dottern väntar också på babyn. Hon fick en babydocka i julklapp och den matas och nattas och kläs på och av och körs omkring med och… ja, allt! Det är nog den sak hon är mest rädd om. Idag fick hon träffa en sjumånaders baby och hon var så klart väldigt nyfiken men försiktig. Det ska bli intressant hur hon kommer att ta emot babyn. Hon har sagt att det ska bli en syster och blir det en pojke så ”går den paj”. Vilket är egentligen den perfekta kombinationen? Jag har fått för mig att lillebröder är jäkligt irriterande (takes one to know one) och jag kan tänka mig bråken när lillebror har varit inne i Storasysters rum och kanske stulit dagboken. Men om det blir en lillasyster då? Blir det bättre eller sämre… eller spelar det överhuvudtaget någon roll? Jag tror egentligen inte det, jag tror mest att det är mitt eget minne av mig själv som påverkar. Mamma tycker att jag var ett ”kvicksilverbarn” och det är ganska talande. Hade jag varit född idag hade jag säkert haft någon bokstavskombination. Som tur är så är Kära Frus inneboende inte jag utan en helt annan person som inte alls blir som jag, utan lugn, stillsam och inte alls envis som en åsna. Haha… önska går ju! Med tanke på hur den lever runt i magen så utgår jag ifrån att den blir lika otålig som Dottern var och det ser jag fram emot.

Det kommer väl att ta några dagar till innan storken kommer. Kära Fru tror på den 10:e och jag tror på den 7:e. Dottern tror att den kommer imorgon men hon har ingen tidsuppfattning så hon säger det varje dag. Förr eller senare kommer hon ju att få rätt men det är fusk =) Vi är ganska avkopplade än så länge. Vi har inte packat något och jag har inte fixat något matpaket som jag kan ta med men det börjar kanske bli dags att se till att ordna så att man kan komma iväg utan att ha glömt hälften där hemma… Det är så många praktiska saker man ska ha koll på, allt ifrån självklara saker som blöjor, till mindre saker som är så viktiga t.ex. parkeringspengar.

Som sagt… det är många tankar just nu. Jag hoppas att det inte dröjer för många dagar nu, jag är ju så spänd på att få träffa den där krabaten som försöker trycka ut fötter och händer genom Kära Frus mage… precis som en alien =)

Annonser

One thought on “Spjälsäng – check

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s