Copy/paste ARRGGH

Alltför ofta genomsyras statusuppdateringarna på Facebook av alla dessa ”kopiera detta och klistra in på din status”-plågorna. Det kan handla om allt från himmel till jord och lite därtill. ”Copy/paste (hädanefter förkortat C/P) om du är mamma, om du är singel, om du har/har haft eller känner någon som har/har haft cancer, om du vill ha högre lön, om du vill stoppa mobbning, om du älskar dina barn, om du verkligen tycker om mig, om du läser mina uppdateringar osv osv osv osv osv.

Visst finns det behjärtansvärda tankar bakom vissa av dessa som till exempel cancer och mobbning, men vad hjälper det att folk sätter upp det i statusuppdateringen? Jag tror inte att mobbarna tänker ”Oj, folk klistrar in i sina statusuppdateringar att de vill stoppa mobbing. Bäst jag slutar mobba innan de kopierar och klistrar in mer!”. De olika canceruppdateringarna gjorde mig mest irriterad. De flesta av er vet att jag har haft cancer och visst, jag skulle kunna sätta det i min status… men varför? Hjälper det någon? NEJ! och det varken tröstar eller värmer att folk orkar kopiera och klistra in massmeddelanden i sin status. Istället blir det en slags handuppräckning för alla som har eller har haft eller som känner någon… och alla andra möjliga konstellationer.
Engagera er istället i exempelvis ”Ung Cancer” istället, som finns på Facebook.
Oj! Det blev visst en allvarlig ton märker jag. Ha i åtanke att jag skriver det här med glimten i ögat men visst finns det en stor portion allvar i det hela.

Det roligaste med många av dessa C/P-uppdateringarna är att det står ”Jag vet vilka av mina vänner som kommer att klistra in det här i sin status” eller något liknande. Så kan man ju inte skriva! Om en vän redan vet att jag kommer att lägga in det i min status så behöver jag ju inte göra det eftersom vännen ändå vet att jag kommer att göra det (=nån slags fanatisk övertro). Om en vän vet att jag inte är en av dem som kommer att lägga upp det i min status så behöver jag heller inte göra det för man vill ju inte rubba personens världsbild.

Jag svor dyrt och heligt att inte falla in i denna kommunikativa dekadens men så dök den plötsligt upp… C/P-uppdateringarnas bästa än så länge. Detta är den första och enda C/P-uppdateringen för min del:
Please copy & paste this to your status if you are constantly being asked to copy & paste something to your status by friends who copy & paste things to their status. Many people won’t copy & paste this but my true friends will copy & paste it because you know this was copied & pasted from a dear friend in need of more stuff to copy and paste…
Tack Jenny för den 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s