Sport?! Över min döda kropp…

Nu är det inte så allvarligt som det låter… nästan. Det handlar om sport men stopp, stopp, stopp. Du som nu tänkte lämna sidan bara för att du tycker att sport är det absolut värsta som finns, jag tycker att du ska läsa vidare för det handlar egentligen inte om sport. I min värld handlar det inte alls om sport det minsta.

Det hela tar sin början för ett tag sedan när jag läste en artikel i GP om ett Cheerleader-gäng. De tränade och de tävlade och de kämpade hårt för att få sin sport godkänd. Det var banne mig en hård sport där man till och med blir bedömd för hur bra man ler. Ähhh… vad?! Jo, du läste rätt. Har du inte ett bra leende får du tydligen poängavdrag. Jag kan inte kalla detta för sport och kommer aldrig att göra det. Måste man le i en sport så är det ingen sport i mina ögon. Tän ksjälv hur det skulle se ut:
Kommentator: Zlatan tar emot bollen, gör en snygg kroppsfint som han kommer att få fina extrapoäng för. Han rundar backen med en tunnel, gör bort målvakten och…. OJOJOJ! VILKET MÅL!!!! Han är en fantastisk spelare.
Glenn: Ja, men han log inte vare sig före målet eller nu efteråt när de firar.
Kommentator: Nä, det är hans stora problem. Han har inte det där fantastiska leendet som exempelvis Messi eller Ronaldo.
Glenn: Nu ska vi se vad domarna säger. Huvuddomaren ger honom 0,2, linjedomarna ger båda 0,3 och fjärdedomaren ger skandalösa 0,1. Ja, där ser vi återigen hur viktigt det är att le i fotbollen.
Kommentator: Vi får hoppas att han kommer igång med sitt leende snart så att han kan få fulla poäng för sina mål. Han har ju haft en del känningar i kinderna.
Glenn: Ja, det är allvarligt. Titta på Pato till exempel som har varit borta i en månad nu för sina överansträngda kinder.
Kommentator: Precis! Spelet går vidare här och Milan leder med 0,2 mot 0.

Ni förstår… det hade aldrig funkat!!! Tyvärr, cheerleading är ingen sport. Det är ett framförande precis som konståkning och konstsim. Lustigt nog tycker jag att bedömningssporter såsom simhopp och backhoppning ÄR sporter men man behöver inte le i dessa.

För ett par dagar sen läste jag en artikel (återigen i GP) på sportsidorna om ett svenskt danspar som det tydligen hade gått bra för. Dans är väl för f-n ingen sport??!! Inte en chans! Brandeby är inte sport i Let´s dance. Personer som står i kö utanför nattklubbarna köar inte för att få komma in och sporta. Vissa av dem tänker bli eller är redan berusade av sportdryck, som man då måste kalla alkoholen för.

Vissa säger: -Jamen det är ju en tävling! Visst är det en tävling men det innebär inte för den sakens skull att det är en sport. Hustrubärar-VM är en tävling, Ko-bingo där en ko bajsar på en bingoplan är en tävling, Ölhävar-SM är en tävling men det är inga sporter!

Så frågan är nu: Vad kännetecknar en sport?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s