Dubai resdag 1

På väg

Förra inlägget var ifrån Landvetter men jag kunde inte lägga. Vad ni kanske inte läste var kommentarerna som jag skrev efterhand. Vi visste ju ganska tidigt att flyget var en halvtimme sent så ny tid var 14.45 vilket var helt okej för då skulle vi hinna så länge det inte blev mer förseningar. När klockan var 14.45 hade vi inte börjat gå ombord än. I skrivande stund kommer jag inte ihåg när vi väl började gå ombord men vi kände att det började bli knappt om tid. Givetvis tog det ytterligare en stund innan vi kom iväg för bagaget tog sin tid att packa och vårt bagage skulle lastas så att de kunde få ut det snabbt i Istanbul. Eftersom det skulle bli knappt om tid så fick vårt bagage en röd lapp som markerade att här var det bråttom.

Till sist var de klara och vi taxade ut och nu började det bli spännande för Stortjejen. Jag hade förklarat för henne hur det skulle låta och kännas när flygplanet började men det går ju inte att föreställa sig helt. Hon tyckte att det var väldigt läskigt till en början men nyfikenheten tog över väldigt snabbt.

Tyvärr tog tristessen över ganska snabbt också. Det fanns inte så mycket att göra på flygplanet och det visades en film (Harry Potter) från monitorer i taket. Det var inget för Siri att titta på och filmen var ändå antingen på engelska eller turkiska. Som tur var hade vi förberett med pennor, böcker, dator med mera, men det som fungerade bäst var Elliott. Elliott var en liten kille på runt två år som satt precis bakom oss och de två hittade varandra väldigt snabbt och så här såg det ut ganska ofta under flygningen.

Det visade sig att de (och några till på planet) också skulle till Dubai så då var vi inte ensamma om att känna tidspress över att hinna med anslutningsflyget. Lustigt hur det kan kännas lite befriande att fler är i samma situation. Någon som har en förklaring?

När vi väl landade hade vi inte många minuter på oss och vi visste inte vart vi skulle. Som tur var blev vi emottagna av personal som visade oss vägen. Han hade kontakt med gaten och meddelade att vi var på väg och sen började en lång språngmarsch genom Istanbuls flygplats. Den var jättefin såg det ut som när vi sprang igenom. En av de andra som också skulle till Dubai var vänlig och hjälpte oss att bära väskor så att jag kunde bära Siri.

Väl framme vid gaten, svettiga och andfådda, var det givetvis en säkerhetskontroll. Av med ryggsäckarna, livremmarna, armbanden, upp med datorn ur ryggsäcken och sulkyn skulle också genom röntgen. Behöver jag säga något annat… vi var så klart sist på planet. Det tog en liten stund sen hade bagaget också blivit lastat och vi kunde taxa ut, en halvtimme försenade.Planet vi satt på nu var modellen större än det förra och något mer utrustat. Istället för tråkiga monitorer i taket hade man nu en egen pekskärm och man kunde välja och vraka bland filmer, spel, musik etc, och Siris nyvunna vän Elliott satt på raden framför så det blev en hel del lek denna resan också. MEN… hur mycket man än kan göra och upptäcka och leka och…

ja, ni förstår, så kan man sällan vinna över den tunga motståndaren tröttheten. Till sist sov Siri och hon sov i världens mest obekväma ställning men hon sov gott.

Nu har jag skrivit en del om Siri men hur hade Linnea det då? Jo, hon hade det också bra. Flygningen gick bra men det blev problem med sömnen.
Hennes roligaste leksak var en av Siris tidningar som hon rev i tusen bitar. Linnea passade även på att charma personalen på planet. En av dem gullade så mycket med henne att hon glömde bort sitt jobb.

Sista flygningen gick som sagt bra. Vi tog det lugnt när vi kom fram och gick av planet sist. Flygplatsen överraskade mig för det var fullt med folk i rörelse där inne trots att det var mitt i natten, 02.45 lokal tid (23.45 svensk tid). Resten flöt på smidigt som bara den, passkontrollen blev snabbt avklarad och precis när vi kom till bagageutlämningen kom vårt bagage som på beställning. Utanför väntade våra värdar Linda & David och det blev stortaxi (det är så man tar sig runt här) hem till dem i The Greens (Karta – vi bor i huset precis till vänster om poolen där det står ”The Views”… och det är den poolen vi badar i varje dag).

Nu är det sent så go’natt från oss!

Annonser

One thought on “Dubai resdag 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s