Dubai resdag 2

Första dagen i Dubai

En sak jag reagerade på när vi anlände var att det var väldigt mörkt. I Sverige är man van vid att mer eller mindre ALLA speciella byggnader är upplysta men så är det inte riktigt här. Kvällstid har de lampor på byggnaderna men under natten är dessa släckta. Det syns inte riktigt på bilden eftersom diset överdriver ljuset plus att jag inte har lyckats ta någon bra nattbild än. I vilket fall som helst ser man väldigt mycket stjärnor här.

Det här är vår utsikt från balkongen. Först är det ”Emirates Golf Club” och husen bortom tillhör området ”Dubai Marina”. En byggnad man inte ser mycket av på bilderna är ”Nakheel Metro Station”. Fick en skaplig bild som visar hur mycket dis det kan vara.

Jaja… tillbaka till vad vi hittar på här. Eftersom det blev väldigt sent igår blev det en ordentlig slappedag idag. Linnea och Cicci vaknade fem över tio lokal tid och jag och Siri sov till halv ett. Tidmässigt ligger de 3 timmar före. Vi kommer nog att försöka hålla nåt så när svenska tider med barnen så de slipper världens omställning när vi åker hem.

Efter en rejäl och god ”Brinner” (frukost + lunch = brunch ergo frukost + middag = brinner… eller brunchner) och lek med de tre katterna som också bor här gick vi ner till poolen som tillhör lägenhetskomplexet för att svalka av oss lite.

Det lustiga med bassängerna här är att de som räknas som allmänna måste ha en livvakt och de enda bassängerna som inte är allmänna är de som står på privata enskilda tomter. Så fort den delas med andra så finns där en livvakt… och det finns många allmänna pooler här. Så nu vet ni det.

Efter stund badande och lekande var det dags för skön kvällspromenad med glassbaren ”Marble Slab” som depåstopp.Linnea fick smaka lite yoghurtglass men hon tyckte att det var mycket bättre att sova. Siri däremot tog en stor strut doppad i vit choklad och fyllde den med choklad- och jordgubbsglass och toppade detta med strössel.

Eftersom större delen av dagen hade sovits bort så blev det en väldigt lugn och kort dag. Vi har det bra och trivs som fisken i vattnet och med tanke på hur mycket vi badar kommer vi nog att bli fiskar. Siri är jätteglad och det här är verkligen ett äventyr för henne.

Imorgon är det förresten söndag och då börjar arbetsveckan. Här jobbar man söndag till torsdag. Så nu vet ni det. Vi däremot kommer att ta det lugnt och använda poolen så mycket vi kan.

Med detta säger en toktrött Peter go’natt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s