Dubai resdag 4 – Världsrekordens dag

Dag 4

Idag har det handlat om världsrekord i många olika former. Dagen började dock lite blodigt då vår olyckskorp till dotter råkade ut för Neros vassa klor. Han ville bara hoppa upp till henne men råkade istället riva upp hennes ena knä ganska rejält.

Efter en ordentlig prinsessomplåstring slutade tårarna och vi begav oss iväg till ”Dubai Mall”.

Här har vi det första världsrekordet. Dubai Mall är världens största köpcenter till ytan sett (1.124.000 m²), uppdelat på fyra våningar och 1200 butiker.

Inne i köpcentrat finns ett akvarium som håller två världsrekord. Ett för världens största akrylplastfönster (32.88 m bred × 8.3 m hög × 750 mm tjock och väger 245 ton) och ett för världens största inomhusakvarium (10 miljoner liter vatten).

Vi fortsatte vår världsrekordtur med att besöka världens största godisaffär. Tyvärr fick man inte fotografera där inne men en bild utanför fick det bli innan Stortjejen fick välja godis.

Sen passade vi på att vara superinternationella och nytänkande… det var dags att äta. Kära Fru åt från amerikanska Subway, Stortjejen åt McDonald’s från samma land, jag åt Fish and Chips från England och Lilltjejen åt barnmat från Tyskland. Det är nästan så att man blir stolt 😉

Det är kanske inget världsrekord men de har en ishockeyrink där inne som håller olympiska mått. Där kan man hyra skridskor och åka, men de har också konståkningsträning och ibland ishockeymatcher. Hur länge dröjer det innan vi får se Förenade Arabemiraten i vinterOS?

En trött och färdigshoppad tjej

Köpcentrat har ett par världsrekord till men de lämnar vi och går ut till världens högsta byggnad, Burj Khalifa som är 829,84 meter hög.

Byggnaden håller en rad olika världsrekord.

Alla höghusen runt omkring såg ut som små leksakshus i jämförelse.

Ja, det är inte det bästa panoramat men det ger en bild av hur smått allt annat ser ut.

Här är väldigt fint så jag och Kära Fru hade nog kunnat gå här en hel dag och fotograferat.

Det är inte alltid roligt att vänta på fotograferande föräldrar. Tur det finns godis!

Vi skulle se världens största koordinerade fontänskådespel men barnen blev för trötta så det tar vi till helgen istället. Den som väntar på något gott…

Go’natt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s