Bjärred Beer Festival – live

Så var man på plats i Skåne igen. Idag är det Bjärred som gästas för en ölprovning i några goda vänners lag. Innan provningen var det dags för den obligatoriska aktiviteten. Vi gör i princip alltid någon aktivitet, minigolf, badminton, discgolf etc. Idag var det till att jogga 5 km och så var årets första runda avklarad. Efteråt var det dags för ”Bjerreds saltsjöbad kallbadhus”. Det blev tre dopp, tre ganska sköna dopp faktiskt. Lite för kallt för mellanregionen. 4 grader stod kvicksilvret på.

Nu är vi på plats för kvällens provning. Kvällens resultat presenteras i något förkortade versioner och efterhand som vi provar dem.

Adnams southwold bitter

Överjäst bitter. Den här var helt okej men ger inget speciellt intryck. Den hamnar på den övre okej-skalan och får en 6 i betyg.

Oppigårds Amarillo

Överjäst, opastöriserad och torrhumlad American Pale Ale från Oppigård i Hedemora. Amarillo gillar jag så det här ska bli spännande.

Den är väldigt god men där är något som stör mig men jag kan inte sätta fingret på det. Den får en 7 med goda rekommendationer.

Ängö Alla tiders Ängöl prima lager

O- Ja jäklar va den skummar. Och det har han rätt i, typ 8 fingrar högt. Den är ofiltrerad, opastöriserad och underjäst. Stilen är lager. Bryggeriet ligger i Kalmar.

Vad tycker vi om den här då? M är lite reserverad och den en 6. O är lite gladare i sin beskrivning och beskriven den med smaker som slåtteräng och han ger den en 7a. Samma betyg som mig… även om jag inte tycker att den smakar slåtteräng. Men god är den och det är roligt att få möjligheten att testa dessa mer lokala ölsorter.

——————————-

Nu tar vi en kort paus för lite matlagning. Hej på en stund! Vi ska göra hamburgare.

——————————-

Varannan vatten har vi hört är viktigt. Vi varvar därför med Heineken.

——————————-

Då var vi tillbaka igen. Mätta och glada efter vars två 200-grammare. Som M så snällt poängterade här ovan så fick Heineken agera utfyllnad. Den får en 5.

Mohawk Black IPA

Till maten drack vi en underbar Mohawk Black IPA Easter Edition från 2011. Lagringen hade gjort den gott. Kommer den till bolaget i år så köp den! Mycket kaffesmak så den kanske inte var det bästa till just hamburgare men efter maten satt den som en smäck. Den får en 9 av mig.

Trappistes Rochefort 8

Nu kör vi igång med det tunga artilleriet. En grym belgare som jag har smakat tidigare. Något för kall tyvärr men den är fantastiskt god. så gillar du Trappistöl så är det här en du ska införskaffa… eller ännu hellre, köp 10an istället/också.

—————————

Tydligen blir det en spontan paus här. Två av oss sitter med dator/ipad och den tredje läser tidningen. Vilken fest vi har =)

Återkommer om en stund när vi har bestämt nästa aktivitet.

—————————

Nu spelas det wii för fulla muggar. Under tiden har vi passat på att testa en D.Carnegie & Co Special Porter 175th Anniversary. Den är väldigt god. En 8 fick den av mig. 7 av M och O är inne på en 9… vad ska det bli? Spänningen är olidlig. Ja, se där! En 9 blev det. Kvällens hitills godaste öl med andra ord. Trevligt! Köp den om ni kan.

Nu blir det BrewDog/Three Floyd’s Bitch Please. Kan samarbete vara bra? Återstår att se…

Mmmmm… den här luktar rök och tjära. Så gott det doftar! Smaken är inte fy skam den heller. Överensstämmer väldigt bra med doften. Vi är 3 pers på en 33a och det är nog tur det. 12% sätter sina spår. Den här föll mig och M i smaken. Jag sätter en 8 och M likaså. O gillade den inte alls och ger den en 2. Så är du lång och tanig så gillar du inte den här.

——————————-

Bowling har nu blivit golf. O leder på -2 under par, M och Jag ligger tätt efter på -1. Spänningen är olidlig.

Cigar City Brewing Maduro Oatmeal Brown Ale cigarr och havre som kombination…spännande. Frisk bubblig chokladig doft. Lite choklad, lite kaffe och mycket blask i smaken. Nja, det här föll mig inte i  smaken men den är okej. En 4 slänger jag ut. M en 5 och O har inte tid att bedöma för han golfar.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s