X-treme vacuuming 4 – The Fury of Martial Arts

Idag är jag och Lilltjejen för oss själva. Kära Fru och Stortjejen är på väg mot Schlageräventyr i Sveriges egentliga huvudstad, Malmö. Efter frukosten frågade jag Lilltjejen vad hon ville hitta på och det något oväntade svaret blev:

-Dammsuga! (sammschuga om jag ska citera korrekt)

Det var bara till att plocka fram spelet och sätta igång. Jag upptäckte snabbt att en ny version (4.2) hade uppdaterats. En något våldsammare version.

Spelets uppbyggnad

Storbossen är fortfarande med i spelet men är numera helt passiv om hon är närvarande. Ryktena säger att båda bossarna kommer att bli helt passiva i minst 10 år och att handlingen går ut på att lyckas få bossarna ur det passiva läget och få dem att utföra sysslan själv. Låter knepigt

Lillbossen då? Jo, hon har fått en hel del nya features. Hennes skräpa-ner-attribut har utvecklats till närmast beundransvärd perfektion. Detta kännetecknar sig bäst i speltillägget ”Fredagsmys – Night of Fright”, där hon sprider allt vad snacks heter runt omkring sig. Det spelar ingen roll vad du än gör och hur du än försöker reducera olycksrisken så kommer hon att kasta ut ungefär 9/10-delar av allt snacks hon får tag på.

I X-treme vacuuming 4 vill bossen hjälpa till att dammsuga upp det som missades under Fredagsmys. Det är här vi stöter på den första kampsorten, nämligen Kendo. Shinaien är här utbytt mot själva dammsugarröret och allt som kommer ivägen för Lillbossen får smaka på rörets kraft. Lillbossen slår ner krukor och glas med en mästares känsla och försöker suga upp allt som är mindre än en… tjaa… honungsmelon.

Här gäller det att hålla sig på god fot med Lillbossen, försöker du hjälpa henne på ett sätt som hon inte uppskattar så får just foten ta stryk. Hennes favoritslag är mot tår och fotknölar. Hon jagar dig gärna också och visar upp olika kunskaper i bl.a Krav Maga, MMA och den något mer okända kampsporten ”Surudoi tsume” (vassa klor). Hon utför detta med ett ljudande skratt vilket visar att hon inte ens behöver koncentrera sig.

En lite svårare del i spelet är när det ska dammsugas under soffan. Här kräver hon din hjälp för att helt plötsligt försvinna. Du kan aldrig veta om det är för att hon har hittat en annan sysselsättning eller om det är för att du hjälpte henne på fel sätt. Gjorde du fel så märker du det hyfsat snabbt. När du står på knä eller ligger ner för att komma in hela vägen under soffan så låter det helt plötsligt ”SMACK”. En arg Lillboss står nu bredvid och slår dig med öppen tom hand (Karate) på hjässan och vrålar ”INTE ÄLPA MEJ!”.

Tre slag sen är spelet slut. Suck!!! Det ligger fortfarande popcorn under soffan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s