Femetta? Nä, femtvåa i 5.1

MULLERRUMUMMROOOOUUUUMRUMRMRRURUUUULLLEEEERRRR.

-Är det THX-basen i surroundsystemet?
-Nej! Är det en jordbävning?
-Nej! Är det jordens undergång?

Nejdå! Det är bara pappa Peterns mage.
Av någon skum anledning (tv) har jag gett mig på något som kallad 5-2 dieten. Dieten verkade intressant när jag såg BBCs program Eat, Fast and Live Longer och tänkte att jag skulle testa den nu under semestern. För dig som inte har den blekaste om vad det här är för trams så kommer här en kort beskrivning (du som har den blekaste kan hoppa ner 15 rader)

Kort beskrivning:
Ät som vanligt 5 dagar i veckan, fasta 2. 5-2… ehh, ehh, hänger du med? Finurligt namn eller hur? Dessa två dagar behöver inte vara i följd men vill man så visst, jag tänker inte hindra dig. Man får äta dessa två dagar men det är begränsat intag som gäller och det är inte alls pk då det är könsseparerat (han-600 kcal, hon-500 kcal (hen, shemales och andra konstellationer har jag tyvärr ingen koll på. Sorry!)).

Jag började i måndags… eller i tisdags blir nog mer korrekt eftersom det var min första fastedag. Samma dag kom Robert, en av herrarna från 2fetaherrar.wordpress.com, på besök med sina barn. Vi åt lunch (de åt och jag tittade på) på McDonalds och redan här började prövningarna. Helt plötsligt var jag grymt sugen på hamburgare och pommes frites och wienerbröd och milkshake och wienerbröd och friterad mat och wienerbröd. Men vad tusan liksom… bara för att jag precis hade börjat fasta tokreagerade hjärnan på varenda mumsig doftpartikel som näsan snappade upp. Jag var inte ens hungrig. Som väl var hade jag kamratligt stöd av Robert som körde en LCHF-lightversion under hans lediga dagar.

Jaja, första dagen flöt på och efter att ha stått emot både kakor och snacks och det ena med det andra kunde jag una mig en liten whisky. Det enda problemet var det eviga kissandet. 22:00, 23:00, 01:00… alla var de klockslag med den gemensamma faktorn att jag ville sova, inte springa upp och kissa.

Idag är det min andra fastedag och det går hur bra som helst. Visst fantiserar jag om mat och saliven forsar, visst plågar jag mig själv genom att gå på matmarknad och känna de härliga dofterna av mat från jordens alla hörn, visst skulle jag vilja putta bort barnen ifrån deras chokladbullar, muffins och kladdkakor och bara tokäta i sann kakmonsterstil… men det är inga problem alls… inga alls. Ticks och psykotisk blick tillhör mitt vardagsbeteende.

Ska jag vara helt ärlig så är det lite småjobbigt. Huvudet fungerar inte optimalt (nu heller), det finns ingen ork i kroppen och det är ju helt galet vad man kissar (4ggr under tiden jag skrivit detta inlägg). En läsare skrev att hon kände sig väldigt pigg. Jag hoppas att det kommer framöver.

Men dagen är snart slut och i morgon ska det bibbas och ätas godis så det är inga problem med att stå ut med en mage som mullrar i surround.

Vilka är era upplevelser av 5-2?

Annonser

6 thoughts on “Femetta? Nä, femtvåa i 5.1

  1. Är man dum får man lida 😉 eller vill man bli fin får man lida pin.

    For the record åt jag sallad på McDonalds.
    Njut av morgondagen! Och beskriv gärna löptiden dagen efter att du fastade…..

    • Att försöka beskriva löpningen dagen efter fastan är som att försöka gestalta Hades genom att mima. Det funkar liksom inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s